Ruud van der Kroft

Ruud van der Kroft
Functie
Directeur
Architect
E-mail
Beschrijving

"Less is more"
Ludwig Mies van der Rohe

"Na MTS Bouwkunde te hebben gedaan, heb ik eerst mijn militaire dienstplicht vervuld. Daarna ben ik als tekenaar gaan werken bij Van Manen Architecten, waar ik gegrepen werd door de architectuur. Daarom ben ik verder gaan studeren. Tijdens mijn periode bij Van Manen eerst HTS Bouwkunde en toen ik daarna bij Hans Bik Architectuur werkte, heb ik de Rotterdamse Academie van Bouwkunst afgerond. In 1995 ben ik samen met mijn echtgenote Manon op onze zolderkamer gestart met architektenburo Ruud van der Kroft dat in 17 jaar tijd een succesvol kantoor met negen medewerkers is geworden."

"De fusie met Architectenbureau Korbee is zeker niet uit nood geboren. Arie Korbee en ik hadden allebei een goed lopend bedrijf. Tegelijk zagen we ontwikkelingen, zoals het Bouw Informatie Model, waar we door de bundeling van krachten prima in mee kunnen gaan. We delen de doelstelling om kwalitatief goede architectuur te bieden en we vullen elkaar goed aan; zowel qua soorten opdrachten als qua werkgebied.
Met Korbee van der Kroft Architecten hebben we alle disciplines onder één dak, waardoor onze medewerkers de kans krijgen om zich te specialiseren en zich verder te ontplooien. In professionele zin geldt dat voor mijzelf ook. En als ik niet aan het werk ben, vermaak ik me prima op de golfbaan, in de zeilboot of op het voetbalveld met mijn veteranenteam."

Favoriete projecten
"In de voorbije jaren heb ik een veelheid aan projecten van de grond getrokken en voorbij zien komen. Bij alle projecten was ik maximaal betrokken. Voor mij is elk project favoriet."