Guido Kaas

Guido Kaas
Functie
Projectleider
Bouwkundig Ingenieur
E-mail
Beschrijving

"Na de HAVO afgerond te hebben, het ik eerst MTS Bouwkunde en daarna HTS Bouwkunde gedaan om vervolgens in 1999 bij het Architectenburo Ruud van der Kroft aan de slag te gaan. Dat ik Techniek zou studeren, was eigenlijk een uitgemaakte zaak. Techniek en affiniteit met de bouw en architectuur zit nu eenmaal bij ons in de familie. Daarbij is architectuur doorgaans een leuke, uitdagende en diverse branche. Werkelijk elk gebouw is anders en dat maakt elk gebouw bijzonder."

"Vanaf de DO-fase, wanneer een ontwerp definitief is geworden, werk ik het ontwerp allereerst uit naar een bouwaanvraag. Er moeten namelijk nogal wat procedures worden doorlopen voordat een bouwproject kan worden gerealiseerd. Daar zijn allerlei verschillende instanties bij betrokken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de ontwerpen naar besteks- en uitvoeringsniveau worden vertaald en dat ‘mijn' projecten in alle fases van het proces in goede banen worden geleid. Binnen KVDK ben ik nog eens het aanspreekpunt voor ICT-zaken, met name op het gebied van systeembeheer. Dat ligt in het verlengde van mijn hobby: computers."

Favoriete projecten
"Als ik alleen naar de laatste jaren kijk, is het toch een aardige opsomming. De Sint Victorschool en appartementencomplex Puyckendam in Noordwijkerhout; een aantal projecten in Hoofddorp; de renovatie en de bouw van een nieuwe entree voor flats aan de Mesdaglaan in Hillegom. het bedrijfspand van Athlon en Autocentrum Beelen in Lisserbroek en Villa Paulides in Lisse. Buiten de directe omgeving denk ik meteen aan een woningbouwproject aan de Elleboogvaart in Nieuwkoop en aan Park Zuid in Heemstede, waar 33 appartementen naar ons ontwerp zijn gebouwd."