Edward Konijnendijk

Edward Konijnendijk
Functie
Interieurarchitect BNI
Projectleider
E-mail
Beschrijving

"Balverlies is dodelijk..."

"Aan het begin van de negentiger jaren, na mijn MTS-studie Bouwkunde en Civiele Techniek, werd ik als tekenaar door
Architectenbureau Korbee ingehuurd om een appartementencomplex op de boulevard uit te werken. Van daaruit ben ik in vaste dienst doorgegroeid naar projectleider. Vanwege mijn belangstelling voor interieur en inrichting heb ik in de avonduren een HBO-opleiding Interieur Architectuur gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daardoor kon ik mij aanmelden bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten. Interieurarchitecten die in het BNI-register zijn ingeschreven, zijn verplicht om zich jaarlijks bij- en na te scholen."

"Dankzij de combinatie van mijn opleiding en ervaring, kan ik me volledig toeleggen op mijn specialisatie als ‘retailarchitect'. Ik maak complete ontwerpen voor - en werk die ook uit - voor diverse supermarkten, drogisterijen, slijterijen en vakantiewinkels van D-winkels. In mijn vrije tijd ben ik zeer actief bij Mixed Hockeyclub Zoetermeer, waar ik diverse selectieteams train en videoanalyses maak voor het eerste herenteam. Verder coach ik met heel veel plezier het team waar mijn dochter in speelt. Daar komt mijn quote ook vandaan: Balverlies is dodelijk; daar win je geen wedstrijden mee."

Favoriete projecten
"In het verleden ben ik onder meer betrokken geweest bij het kantoor van de Rabobank op bedrijventerrein ‘s Gravendijck bij Noordwijk en het kantoor van
bouwbedrijf Meijer in Sassenheim. Maar bijna 100 procent van mijn tijd gaat naar alles wat met Detailresult en D-winkels te maken heeft. Daar heb ik mijn handen vol aan."