Nieuwsbrief juni 2014

 

BASISSCHOOL ST. VICTOR IN ARCHITECTENJAARBOEK

Het jaarboek Architectuur in Nederland vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De vierkoppige redactie selecteert de 30 opmerkelijkste projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen en trends die de productie en vormgeving van de Nederlandse architectuur beïnvloeden. Het stemt ons trots dat onze visie op architectuur en bouwen door de selectiecommissie gewaardeerd wordt. De Victorschool hebben wij in opdracht van de Sophiastichting ontworpen en is gebouwd door Meijer Bouw.

 

BASISSCHOOL DE EGELANTIER GEOPEND

Op 16 mei is basisschool De Egelantier in de Zilk officieel geopend. De opdracht hebben we begin 2012 verworven door middel van een prijsvraag die door de gemeente Noordwijkerhout en de Sophiastichting is uitgeschreven. Meijer Bouw was verantwoordelijk voor de realisatie.


In gesprek met.........

Sophia Stichting, 23 katholieke basisscholen in de Bollenstreek Wie: André van der Poel, beleidsmedewerker onderhoud en beheer van alle scholen
Waarom: samenwerking tussen de Sophia Stichting en KVDK bij verbouw en nieuwbouw van scholen Waaruit bestaat je werk precies?'Ik ben verantwoordelijk voor de huisvesting van de 23 scholen. De laatste jaren zijn veel scholen verbouwd of is er vervangende nieuwbouw gekomen. Met KVDK werken we al zo'n veertien jaar samen. Aanpassingen en verbouwingen, maar ook nieuwbouw. Lees verder........

 

En verder...

Medio april is er weer een nieuwe Dirk vd Broek supermarkt open gegaan in het winkelcentrum City Plaza te Nieuwegein. Het bijzondere aan deze supermarkt is dat deze in een parkeergarage zit en vanaf de grond dus niet zichtbaar is...... KVDK heeft een convenant ondertekend en is daarmee ambassadeur leerbedrijf geworden in het kader van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid. Het doel is om meer leerbanen en stageplaatsen voor MBO studenten te creëren. Op 16 mei is de eerste paal de grond in gegaan voor woningbouwproject Dudok 2 in Nieuwkoop, een project van Vink+Veenman.

Na de zomer wordt er gestart met de bouw van woningbouwproject Ensemble te Hoofddorp, een project van Horsman&Co. Verder zijn alle startersappartementen in woningbouwprojectKnoopjespark in Nijkerk verkocht, een project van ontwikkelaar Timpaan.  Met ingang van 1 juni is onze projectleider Martijn de Langen niet meer bij ons werkzaam en begonnen bij zijn nieuwe werkgever. We zullen hem erg missen en wensen hem veel succes!