Hof van Abel

Renovatie van een oud hotel gelegen in het oude dorp van Noordwijk aan zee. De 26 hotel kamers worden omgebouwd naar 13 starterwoningen. De bestaande zijgevels van het hotel aan de Toekomststraat en de Ruyterstraat krijgen een nieuw uitterlijk. De gevels worden aan de straat georienteerd. Voordeuren en ramen aan de straat zorgen voor deze transformatie. Hierin zijn de kleinschaligheid van de gevel en de manier waarop het plan aansluiting vindt met de naastgelegen woningen in de straat uitgangspunt. De eerste verdieping krijgt een "kap" zodat het in hoogte aansluiting vindt met de naastgelegen woningen. Door de slanken dakkapellen die doorsteken in de eerste laag van de gevel krijgt de gevel zijn eigentijdse karakter dat goed aansluit bij de jonge doelgroep. 

  • Opdrachtgever

    Ouwehand Bouw Katwijk B.V.

  • Segment

    Bijzondere projecten

  • Fase

    Start bouw

  • Project

    Hof van Abel

  • Locatie

    Toekomstraat - De Ruyterstraat Noordwijk

  • Aannemer

    Ouwehand Bouw Katwijk B.V.