Kantoor Den Breejen

De bestaande loods is geextrudeerd tot een lengte van bijna
65 meter, dit betekent een verdubbeling.
Hierbij is bij de materialisatie van de bestaande hal
overgenomen.
Dit is gedaan om rust en eenheid in het ontwerp te bewaren.

Om de goothoogte van 8 meter niet te overschrijden en toch
3 kantoorlagen te kunnen maken is de gehele kantoorstrook
1 meter in de grond verdiept.
Het kantoordeel op de eerste en tweede verdieping is
uitgesproken als glazen erker zodat van het uitgestrekte
landschap kan worden genoten en de gesloten hal een open
karakter krijgt.

De ruimte van de achterliggende gang wordt natuurlijk
aangelicht door de getrapte vides.
Door de maat van deze gangruimte te vergroten krijgt
de "gang" een informeel en open karakter en is er ruimte voor
overleg in de over alle verdiepingen verdeelde spreekruimtes.
Daarnaast is door toepassing van glazen puien tussen de
kantoren en de verkeersruimte extra contact tussen de
gebruikers mogelijk.

 

  • Opdrachtgever

    J. den Breejen & Zonen B.V.

  • Segment

    Kantoren & Bedrijfsgebouwen

  • Fase

    Opgeleverd in 2011

  • Project

    Kantoor Den Breejen

  • Locatie

    Hoofddorp

  • Aannemer

    Horsman & Co B.V.