Basisschool De Egelantier

De onderbouwlokalen op de begane grond liggen direct aan het onderbouwplein aan de Beukenlaan.

De bovenbouw zit op de verdieping aan zowel de Beukenlaan als de Hafkenscheidtlaan. Aan de Hafkenscheidtlaan bevindt zich het bovenbouwplein. Op de begane grond liggen aan dit plein de kantoren van de school, zodat vanuit deze ruimten zicht op het plein is. Ook vanuit de bovenbouwlokalen voor de docent goed zicht op het plein. Daarnaast is er vanuit de lerarenkamer op de hoek zicht op zowel het onderbouwplein als het bovenbouwplein.

De bovenbouw heeft aan de  Hafkenscheidtlaan een eigen entree en eigen inpandige buitenberging.

Het kinderdagverblijf zit aan Westzijde van het terrein. Het buitenterrein van het KDV is volledig afsluitbaar en deels omsloten door het gebouw waardoor er een eigen knusse kleinschalige  wereld ontstaat.

Er is geen direct zicht vanuit de gebruiksruimten van de school op speelterrein van het KDV.

De peuterspeelzaal en de KDV activiteitenruimte liggen aan de eigen omsloten buitenruimte. Ook de slaapkamers liggen aan deze buitenruimte zodat de begeleiding bij mooi weer vanuit de tuin een oogje op de slapende kinderen kan houden, zonder hiervoor speciaal naar binnen te hoeven.

De buitenberging is opgenomen in de gymzaal en is direct toegankelijk vanuit het eigen speelterrein.

De BSO ligt op de hoek, tussen KDV en de Hafkenscheidtlaan. Vanuit de BSO is het bovenbouwplein direct toegankelijk. 

Tussen de buitenruimte van het KDV en de BSO ligt de eigen entree van de het kinderdagverblijf. Alle functies van het kinderdagverblijf zijn van hieruit bereikbaar. 

 

 • Opdrachtgever

  Sophiastichting voor Katholiek Onderwijs

 • Segment

  Interieur

 • Fase

  In ontwikkeling

 • Project

  Basisschool De Egelantier

 • Locatie

  De Zilk