Tenderwinnaar raadzaal te Noordwijk

Na een spannende voorselectie maakte burgemeester Wendy Verkleij op 23 juni 2022 de uitkomst van de architectenselectie voor de nieuwe raadzaal van Noordwijk bekend; KVDK Architecten kwam als winnaar uit de bus!

De raadzaal is dé centrale ontmoetingsplek in het gemeentehuis.

De ‘Snelbinder’ was onze visie voor de architectenselectie en diende als metafoor voor de nieuwe multifunctionele ruimte die de verbinding zoekt in de nieuwe fusie-gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. Een plek voor het open- en transparante publieke debat, maar vooral een fijne verblijfsruimte die ingezet kan worden als werkplek, conferentieruimte, auditorium, overlegruimte, werkcafé, (intieme) trouwzaal of als ruimte voor een participatie bijeenkomst. Om de ruimte te transformeren voor ander gebruik zijn de ontwerpoplossingen gericht op flexibel of meervoudig gebruik van de inrichting en de direct aangrenzende ruimtes.

De komende maanden wordt samen met Gemeente Noordwijk het schetsontwerp verder uitgewerkt. De doelstelling is om de energiebehoeften zo laag mogelijk te houden met een zo constant mogelijk binnenklimaat en zo min mogelijk installaties. Een combinatie van ontwerpprincipes als vraag gestuurd ventileren, duurzame warmte/koude opwekking, verwarming/koeling via de vloer, dynamische beglazing, gebruik van PV-panelen en stroomopslag in accu’s, liggen hier aan ten grondslag.

Wij kunnen niet wachten op het eindresultaat!