DCM Nederland B.V.

Een bedrijfspand met een krachtige gevel en stoer karakter

In opdracht van DCM Nederland B.V. hebben wij een nieuw hoofdkantoor met trainings- en distributieruimten mogen ontwerpen.

 

Het pand is gesitueerd op één van de laatst beschikbare kavels op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. De ingesloten ligging tussen verschillende wegen en een vastgelegde, minder voor de hand liggende, entreekeuze in het beeldkwaliteitsplan gaf ons een extra uitdaging. Door te spelen met het kantoorvolume en deze uit te laten steken, ontstaat er een logische en zichtbare plek voor de entree. Deze hoek is maximaal transparant vormgegeven zodat het kantoor hier lijkt te zweven en zich opent naar haar omgeving.

 

Op de overgang tussen kantoorvolume en distributieruimte is een dakterras gecreëerd welke aansluit bij de vergader- en trainingsfaciliteiten op de verdieping. Door het metselwerk door te zetten in de plint van de distributieruimte vormen de volumes samen één ensemble. Het kantoor bestaat uit een sober volume met een rigide gevelstructuur. Door op verschillende plekken deze structuur te doorbreken met een verbijzondering ontstaat een krachtige gevel met een stoer karakter.