Herbestemming voormalig UWV-kantoor

Deze herontwikkeling is één van de pioniersprojecten binnen de gebiedsvisie voor de gehele Spuiboulevard in Dordrecht.

  • #duurzaam
  • #herbestemming
  • #transformatie

Het project beslaat het deelgebied rond het voormalig UWV-kantoor aan de Van Godewijckstraat te Dordrecht en bestaat uit twee fasen. De eerste fase behelst de herbestemming van een kantoorpand waarin 31 appartementen gerealiseerd zullen worden.

 

Omdat beton één van de meest milieubelastende grondstoffen binnen de bouw is, zal de fundering, de kelderbak en het betonskelet van het huidige kantoor worden hergebruikt. Dit leidt niet alleen tot een enorme reductie in de milieubelasting van het project maar ook tot ruime appartementen met hoge plafonds!

 

Inmiddels is de uitvoering gestart om het pand gereed te maken voor haar nieuwe bewoners.