Kuehne + Nagel

Een zwevend kantoorgebouw op een ‘vitaal’ bedrijventerrein

Het ontwerp voor de hoofdvestiging van logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel is een spectaculair project op een bijzonder bedrijventerrein, Businesspark Nieuw-Vennep Zuid, waar esthetische kwaliteit een hoge prioriteit heeft.

 

Alle ontwerpen op dit park zijn getoetst middels een beeldkwaliteitsplan, waarbij betrokken supervisors een Businesspark hebben gecreëerd dat tot op de dag van vandaag een voorbeeldfunctie vervuld voor de ontwikkeling van nieuwe terreinen.

 

Het gebouw bestaat uit een betonskelet basement van twee bedrijfshallen van acht en twaalf meter hoog. Via een hellingbaan bereikt men het lager gelegen dak waar een parkeerdek op is gerealiseerd. Het zwevende kantoor met dakterras bevindt zich op de andere hal en geeft het personeel een prachtig uitzicht over het naast gelegen park.

 

Binnen dit project is veel gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn de distributiehallen opgetrokken uit robuuste betonnen gevels en heeft het kantoor grote raamopeningen omkaderd met zinken gevelbekleding voorzien van houten louvres.