Zorgcentrum Trompenburg

Een duurzaam en innovatief zorgcomplex

  • #gebiedsontwikkeling
  • #gecombineerd opdrachtgeverschap
  • #zorg

Op een voormalig bedrijventerrein in Lisse hebben wij een stedenbouwkundig plan en ontwerp mogen maken voor zorgcentrum Trompenburg. Dit project is vormgegeven in een carré, waarbij de gebouwen bestaan uit 40 ruime zorgappartementen en 30 verpleegkamers voor cliënten met geestelijke en lichamelijke ouderdomsverschijnselen.

 

In de kern van het complex is een gezamenlijke binnentuin met terrassen gecreëerd dat voor zowel de bewoners als de buurt als ontmoetingsplek voor activiteiten en horecagelegenheid fungeert.

 

De materialisatie aan de buitenzijde van de carré reageert op haar omgeving en is vormgegeven in metselwerk op een robuuste plint. Aan de binnenzijde is gekozen voor warme, vriendelijke materialen die de geborgenheid van de binnentuin benadrukken.

 

Door de hoeken van de carré niet te sluiten maar te spelen met de maat tussen de verschillende blokken en door de materialisatie van de binnenzijde strategisch door te trekken over de kopgevels, wordt een dynamisch spel gespeeld tussen de openbaarheid en beslotenheid van de carré.

 

De gebouwen zijn voorzien van de nieuwste duurzame voorzieningen en van innovatieve zorgmiddelen zoals de unieke toepassing van ‘intelligente vloeren’ waarmee zowel optimale veiligheid als privacy voor de cliënten kan worden gegeven.