Topics

August 11, 2023

Het doorbreken van de traditionele denkwijze in de bouw

Een afstudeeronderzoek naar een duurzame keuze in bouwmethode, die een passend groen vooruitzicht biedt.

Lees meer

July 25, 2023

Genomineerd voor de Rijnlandse Architectuur Prijs 2023!

Zowel Sportcomplex Ter Specke te Lisse als paviljoen Buitencantine te Valkenburg staan op de longlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs en komen daarmee als gebouw in aanmerking voor de jury- en publieksprijs.

Lees meer

May 11, 2023

De route naar Circulair Succes

Een combinatie van toekomstbestendige strategieën die leiden tot een veranderscenario

Lees meer

March 3, 2023

Van zorg naar zorgeloos

De ontmoeting tussen bewoners, gebruikers en bezoekers is hét centrale thema.

Lees meer

September 30, 2022

Blauwdruk duurzame woonwijk

Samen zorgen we voor een toekomstbestendige wereld!

Lees meer

September 21, 2022

Van Werkplek naar Ontmoetingsplek!

de nieuwe rol van de kantooromgeving

Lees meer

July 22, 2022

Winnend ontwerp gebiedsontwikkeling Zaandriehoek

Een project omgeven door cultuur en historie!

Lees meer

June 24, 2022

Tenderwinnaar raadzaal te Noordwijk

Na een spannende voorselectie maakte burgemeester Wendy Verkleij op 23 juni 2022 de uitkomst van de architectenselectie voor de nieuwe raadzaal van Noordwijk bekend; KVDK Architecten kwam als winnaar uit de bus!

Lees meer

February 22, 2022

Erfgoed: balanceren tussen het verleden en de toekomst

Om monumenten voor de toekomstige generaties te behouden, is het van belang dat ze in gebruik blijven. Welke functie(s) aan de gebouwen gegeven wordt om ze relevant te houden en welke aanpassingen daarmee gemoeid zijn, hangt samen met de culturele waarde of waardering van het erfgoed.

Onze ervaring bij erfgoed is dat, bij een integrale en creatieve benadering, de kaders van monumenten juist kan leiden tot mooie kansen!

Lees meer

January 14, 2022

Duurzaam at the top

Bij KVDK is de visie op duurzaamheid geen tijdelijke trend maar een geloof dat diep verankerd is in ons DNA. Wij betrekken bij onze projecten altijd de balans tussen ecologische, economische en sociale belangen voor nu en de toekomst.

Lees meer

June 4, 2021

Concept House

Toen ik 2019 de masterclass Circulair Bouwen bijwoonde (georganiseerd door de BNA en Copper- 8) werd tijdens het voorstelrondje van ‘de klas’ de volgende opdracht meegegeven: “Noem een voorbeeld uit jouw praktijk waar je – op dit moment – circulaire principes toepast.”

Lees meer

June 2, 2021

Oog voor elkaar

Met teruglopende kerkbezoekers hebben kerklocaties buiten dienst een enorme potentie om dé ontmoetingsplekken voor de toekomst te worden en een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie, zoals ze dat al eeuwen hebben gedaan. Kerkbesturen pak jullie verantwoordelijkheid!

Lees meer

June 1, 2021

Circulair West

Circulair bouwen is niet meer weg te denken uit de huidige praktijk. Overal om ons heen wordt men steeds bekender met het circulaire gedachtengoed. Toch blijkt het heel belangrijk om op voorhand ambities en verwachtingen af te stemmen, want maar al te vaak zijn er in de initiatieffase torenhoge ambities en blijken deze gedurende het proces onder druk van planning en budget soms op de achtergrond te raken.

Lees meer